top of page

Rijlessen / Theoriecursus

Rijles vanaf 16,5 jaar

Vanaf 16,5 jaar beginnen met autorijlessen? Dat kan bij De Rijschool Elst!

 

Hoe werkt het?

  • Bent je 16 jaar? Dan mag je beginnen met het behalen van de theoriecertificaat. De certificaat heeft een geldigheidsduur van anderhalf jaar.

  • Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met het volgen van autorijlessen en een tussentijdsetoets afnemen.

  • Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd, dan mag je tot de 18e jaar alleen de weg op onder begeleiding van de door jouw zelf gekozen coach(es).

  • Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.

 

Dit zijn de voorwaarden voor het behalen van het rijbewijs met 17 jaar:

  • Tot 18 jaar onder begeleiding rijervaring opdoen.

  • De begeleider moet minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs personenauto.

  • De begeleider mag de afgelopen 4 jaar niet strafrechtelijk veroordeeld zijn.

  • De begeleider heeft geen alcoholslot op zijn auto.

  • De begeleider is niet onder invloed van drugs/ alcohol tijdens het coachen

 

Heeft u al rijervaring?

Dan kunt u bij ons terecht voor een proefles. De rij-instructeur zal tijdens deze rijles een schatting doen van de aantal te volgen rijlessen. En u een pakket adviseren. Ieder pakket is te volgen als een spoedopleiding. Hiervoor betaalt u hetzelfde tarief! En bent u student, dan kunt u ook nog eens besparen als u kiest voor een speciale studentenpakket.

 

Proefles

Tijdens de proefles wordt je rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk les advies. De proefles kost 50,- euro.  


De rijlessen 
De rijlessen duren 60 minuten, welke gehanteerd worden in blokuren van 90 minuten. Op deze manier heeft Rijschool Elst de tijd om u binnen de lessen de behandelde les onderdelen goed uit te leggen, en u de tijd te geven om deze goed uit te voeren. Uw vorderingen worden door de instructeurs genoteerd in uw instructiekaart . Hierdoor heeft u een duidelijk beeld van uw groei.

Spoedopleiding

Wil je op een snelle manier je rijbewijs halen, kies dan voor een spoedopleiding van Rijschool Elst. In tegenstelling tot andere rijscholen krijg je bij onze rijschool een spoedopleiding die op jou persoonlijk is afgestemd, een spoedopleiding op maat. De procedure voor een spoedopleiding is als volgt: Allereerst doe je een intake van 60 minuten. In deze intake gaat de instructeur met je rijden. In de evaluatie krijg je van de instructeur te horen welke rijopleiding het beste bij je past en hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Hieronder vallen ook onze pakketten voor de versnelde opleiding. Je kan kiezen voor de 10-, 15-, of 20-daagse compacte spoedopleidingen. Hieronder vallen ook onze pakketten voor de versnelde opleiding. Om zo goed mogelijk voorbereid naar het examen toe te gaan, wordt eerst de periode besproken waarbinnen je je rijbewijs wilt halen. Vervolgens worden de rijlessen ingepland zodat je de geschatte benodigde lessen ook binnen dat termijn kunt rijden.


Automaat
Automaat rijden kan ook een uitkomst zijn voor diegenen die moeite hebben om te koppelen, schakelen en al het andere te doen wat voorkomt tijdens het autorijden. De automaat neemt veel over zodat er tijd overblijft om te kijken, inschatten, plannen en uitvoeren. Bij rijschool Elst hebben we een automaat, dus ook daarmee kunnen we  je van dienst zijn.

 
Instructeur
Bij Rijschool Elst krijgt u rijles van een vaste rij-instructeur in een vaste lesauto. Als u woon achtend bent binnen onze regio, dan wordt u thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Uiteraard kunt u er ook zelf voor kiezen om op een ander afspreekpunt opgehaald en/of afgezet te worden, dat kan in overleg met uw rij-instructeur.

 

 Lesauto 
Overigens rijdt u altijd in een recente, goed onderhouden lesauto welke is voorzien van de nodige accessoires. De lesauto’s zijn door het CBR goedgekeurd voor het geven van autorijlessen en het verrichten van tussentijdse toetsen en praktijkexamens.

Klassikale theorie opleiding

Verkeerstheorie vormt een belangrijk onderdeel van je rijopleiding. Alleen daarom al biedt Regio Rijschool jou de mogelijkheid tot het gratis volgen van een reguliere theorieopleiding volgens de laatste CBR normen. Deze klassikale theorie opleiding wordt wekelijks gegeven in een gezellig en volledig ingericht theorielokaal. De ervaring leert dat de opgedane kennis van de theorie in de meeste gevallen leidt tot een besparing van het aantal rijlessen. Het voordeel van een theorie opleiding is ook dat je de benodigde kennis opdoet en vragen kunt stellen als je iets niet begrijpt. Wij oefenen tijdens de theorieopleiding ook de theorie examens.

 

 Theorie opleiding (Dagcursus)

Ook is het mogelijk om tegen betaling een 1-daagse theorieopleiding te volgen. Gedurende deze dag wordt de gehele leerstof van de theorie (13 onderwerpen) duidelijk uitgelegd en worden er controle vragen gesteld over deze onderwerpen met behulp van een interactief systeem.

bottom of page