top of page

Theorie Examen / Theorie leren

Theorie-examen doen

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En vergeet je geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer niet.

In dit filmpje zie je hoe het gaat bij het theorie-examen. Veel succes! Filmpje theorie-examen

 

Vanaf 2 januari 2018 kom je twee nieuwe vraagvormen in het theorie-examen tegen. Meer info kun je hier

 

De inhoud van het examen

Zie meer informatie over de inhoud van het theorie-examen voor de auto.

De uitslag

Je krijgt de uitslag ook binnen 24 uur per e-mail toegestuurd. Dit kan wel alleen als jij (of je rijschool) je e-mailadres hebt ingevuld bij de reservering. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘Voldoende’ is 1,5 jaar geldig. Mocht je gezakt zijn, dan legt de mail uit waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Ook kun je na ontvangst van deze mail een nieuwe afspraak maken.

Hoe leer je het beste voor je examen?

Zorg dat je je theorie goed kent. Hoe je je lesstof leert, bepaal je zelf.

Tips:

  • Je kunt theorielessen volgen bij een rijschool. Dit is niet verplicht. Je vergroot natuurlijk wel de kans dat je slaagt voor je theorie-examen. Een deel van de rijscholen biedt naast praktijklessen ook theorielessen aan. 

  • Je kunt de theorie ook zelf leren met hulp van een theorieboek. Je kunt dat kopen bij (web)boekenwinkels, je rijschool en uitgevers van verkeersmiddelen. Er bestaan ook cd-roms.

  • Ook is het mogelijk online een cursus te volgen en te oefenen. Er zijn verschillende websites die cursussen aanbieden.

  • Alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden kun je vinden op rijksoverheid.nl


Het CBR geeft zelf geen oefenmateriaal uit.

Klik hier :Hoe gaat het op het examencentrum?
Vul het formulier 'Gezondheidsverklaring' in

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier 'Gezondheidsverklaring’.

Begin op tijd met je aanvraag
De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Gezondheidsverklaring in en stuur deze op.

Direct langs een specialist bij ADHD of ADD of autisme
Heb je vraag 3 (en eventueel nog andere vragen) van de Gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoord in verband met ADHD of ADD of autisme? En heb je nog nooit eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kun je direct, voordat je je Gezondheidsverklaring bij ons indient, een afspraak maken met een onafhankelijke specialist voor een rijbewijskeuring. 

Wat moet je hier voor doen?

Vul je Gezondheidsverklaring in

 

bottom of page